Отслабването - принципи и факти.

Здравейте,приятели!


В тази статия ще поговорим за отслабването,за неговите принципи,ще посочим неговите плюсове и минуси и ще ви дадем няколко прости,но изключително важни съвета,които е нужно да знаете преди да започнете.



Какво е всъщност отслабването ?

Под отслабване повечето хора разбират понижаване на телесното тегло,което е вярно,но не достатъчно точно.Отслабването е процес на понижаване на  процента мазнини,които тялото ни "складира".При всеки човек процента е индивидуален,но здравословните му граници е между 15-25 % ,като това варира в малки граници при жените и мъжете.Отслабването,най-общо казано, е процеса на изгаряне на  излишните мазнини в тялото.Звучи доста просто,но на практика нещата стоят по друг начин.За голяма част от хората отслабването е много трудна задача,а за повечето от тях се оказва дори невъзможна.Това се дължи на факта,че не знаят основните принципи и същността на отслабването и по този начин допускат грешки,в опитите си да се отърват от излишните килограми.

Как работи ?
 За да отслабнем,трябва да изгорим количеството калории,които се съдържат в мазнините,от които искаме да се отървем.Ако вземем предвид факта,че 1гр.въглехидрати съдържа 4 калории също колкото протеините (белтъчините),а 1гр. мазнини съдържа цели 9 калории разбираме,че за да стопим 1кг. мазнини е нужно да изразходим 9000 калории.Много ли ви звучат ?
Не се тревожете!Реално погледнато тялото ви изразходва между 2 и 3хил. калории само за да поддържа жизнените си функции.За да се отървем от калориите обаче е нужно да придизвикаме недостиг на калории в организма (да изразходваме повече от колкото приемаме).Това не е толкова трудна задача.

Какво трябва да направя ?

 За да постигнете желания ефект е нужно просто да продължите сегашният си начин на живот и хранене и да добавите някаква допълнителна активност.Ако в момента отделяте по 30 мин. във фитнеса по 3 пъти седмично,просто ги направете 45 или увеличете посещенията си на 4-5 пъти в седмицата и резултата ви е гарантиран.

Важни съвети: 

  1.  Няма правило което да гласи,че трябва да пазите диета за да отслабнете.
  2. Яжте много зеленчуци-те са богати на фибри и са много храннителни.
  3. Яжте повече зърнени храни - те са много засищащи,но не съдържат много калории.
  4. Добавете супа в менюто си-за предпочитане зеленчукова.Тя утолява глада и намалява апетита за следващи хранения.
  5. Повече сън  - хубавият сън доказано помага за свалянето на излишните килограми.
  6.   Внимавайте със захарта и безалкохолните-
  7. Ограничете алкохола до минимум- той е по-висококалоричен от протеините и въглехиратите,а последиците от употребата му са ясни.
  8. Домашно приготвена храна- избягвайте заведенията за бързо хранене.
  9. Не бързайте,здравословното отслабване е със скорост 1кг. за 2-3 седмици 
  10. Заредете се с повече добро настроение.

  Ако вземете тези неща предвид отслабването вече няма да е същата,непосилна задача.Благодаря за вниманието,очаквам вашите коментари. Потърсете ни във facebook.com !

Коментари

  1. Добри съвети, освен правилно хранене трябват и тренировки, за да се подобри метаболизма и да се оформи красиво тяло.

    ОтговорИзтриване
  2. Доста добро решение срещу килограмите би било редуслим. Отслабнах доста бързо!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Моля всички потребители да не използват нецензурна реч в този блог !

Популярни публикации от този блог

200 Мотивиращи Фитнес-цитати,които ми помагат да продължа!

Как да подредим мускулните групи за максимално ефективна тренировка !

4 кратки,мотивиращи и вдъхновяващи истории